fredag 10 december 2010

Sittbrunnssarg med what not to do

Japp, så har jag då laminerat dit sittbrunnssargen..
Det var inte lätt, och det krånglade i stort sett hela tiden.
Otålig som jag var så fick jag inte kluttat o limmat innan, utan jag gick direkt på spackling och laminering eftersom jag trodde att min sittbrunnssarg skulle sitta där den satt när jag tryckte dit den. Det verkade så först. Men. Det gjorde den inte.
Först så slipade jag ur lite mer i däcket för att få bättre passform och passade in sittbrunnssargen. Sen anävände jag en av Jonas spritspåsar (beställda från tyskland, måste vara bra kvalité) för att spritsa ut spacklet till hålkälen och det blev toppenbra.
Sen var det "bara" att lägga på glasremsor...det var liiite mera pyssligt och klurigt. Men, tillslut satt dom där, intryckta i spacklet och bara väntade på att jag skulle fortsätta med att lägga på epoxy.
Det började lite halvbra med att penseln hade stelnat och krävde att jag i det närmaste stampade på den för att mjuka upp den (lite mer sanningsenligt så slog jag den mot arbetsbänken ngra ggr) och att sen lägga på epoxyn...ja, det var lite klurigt att få det bra. Remsorna vek sig, fransarna fransade sig och det blev glastrådar överallt och spacklet knölade sig under duken som drog och veckade sig åt alla håll och kanter. Jag blev helt enkelt skitarg.
Men, tillslut, efter åtta par handskar (fråga inte vad jag gjorde) mycket pill och handpåläggning så såg det bra ut. Jag skulle "bara" trycka till sargen lite på ena sidan för att det skulle bli bättre balans, så tryckte jag ner den i botten.....
Jag blev så otroligt arg att jag bara hoppade och pyste av ilska.
Jag pillade upp sargen igen och försökte palla upp den med hjälp av träklossar och plast, bara för att inse att om man petar en träkloss mot mjuk epoxy med glas på så knölar det sig, blir konstig form och funkar helt enkelt inte. Så jag fick fixa till, igen, med fingrarna och råkade kleta epoxy på handleden, så jag fick springa ut och tvätta i två minuter med tvål och iskallt vatten som man måste göra..
Men, tillslut, och många tålamodsprövande minuter senare hade jag petat in plast och träklossar, fått det jämnt och petat bort de värsta blåsorna i väven...och bestämde mig för att det var dags att sluta. Pilla mer skulle bara göra det värre...
Nu är det attans så nervöst...i morrn får vi se hur det faktiskt blev...hur allvarliga blåsorna blev och om sargen blev lika hög på alla sidor.....

2 kommentarer:

 1. Jobbigt läge....Kul att följa era byggen.
  Mvh Gunnar
  familjen-gustafsson.se

  SvaraRadera
 2. Jo...sargen blev olika hög på sidorna, det skiljer mer än en centimeter, men det är bara att köpa..tyvärr.
  Däremot så blev blåsorna inte så farliga, det var mkt skönt. :-) Nu är dom bortslipade och väntar på nästa lager epoxy.
  Ha det gott,
  MVH
  Malin

  SvaraRadera