söndag 5 december 2010

Milstolpe igår

I fredags fick vi finbesök i verkstan när Petrus med fru kom och levererade det sista, våra sitsar och min sittbunnssarg som äntligen är färdig. Jag blev lite orolig när jag såg storleken (längden) på sittbrunnssargen och blev hyfsat fundersam på hur jag faktiskt ska komma ner i kajaken utan att böja benen åt fel håll....
Bredden på sittbrunnen verkar däremot helt OK och nu kan jag sluta oroa mig för behov av badräkt och vaselin för att kunna klämma mig ner.
Jag hörde en skräckhistoria om ngn som inte lyckades krångla sig ur sin BP när hon gick runt eftersom den satt så tight att det blev som "vacuum" och det krävdes lite krångel för att få det att släppa...hmm...jag undrar hur det ska gå...?

Igår lördag passerade jag en milstolpe med min kajak, jag gjorde alla 14 beslagen.
Jag var lite fundersam på hur det skulle gå att försänka hålen, jag var orolig att det skulle ta för mycket och gå snabbare än jag trodde så jag skulle riskera att borra genom hela däcket, men det gick bra, och turligt nog var borret ganska slött så det tog sin tid. Jag hann till och med bli trött i armarna...
Klippte av slangar i lagom stora bitar, trädde genom snören och pillade ner i hålen i däcket.
Efter det kom jag på att jag naturligtvis skulle ha ruggat ner däcket innan så att epoxyn skulle fästa ordentligt, så det var bara att pilla upp slangarna igen och slipa. Jag fuskade lite och drog inte ut slangarna helt och råkade därför matta ner en del av dem lite...idag återstår det att se hur mycket det påverkade möjligheten att få bort gummislangar och snören.

Aktiviteter tidigare under veckan har varit att fästa pottan för den förliga luckan och slipa både här och där på epoxy av olika grader av härdning. Jag har gjort insidan av däcksskarven med spackel, glas och epoxy och lagt ett andra lager epoxy på insidan av däcket.
Andra lärdomar under veckan är att man ska inte droppa epoxy på batteriladdaren till den sladdlösa borrmaskinen. Konsekvensen kan bli att batteriet fastnar i laddaren...Jag fick loss den tillslut, men det är i sådana lägen som man faktiskt verkligen förstår hur hård epoxyn blir och hur starkt det fäster.
En liiten liiiten droppe på fel ställe kan orsaka stoora problem :-).
Nu ska vi strax iväg till verkstan, så fort kaffet är urdrucket och skottningen är klar....dvs jag dricker kaffe, Jonas skottar...skönt.. :-)

2 kommentarer:

  1. snart klara ju. gött! Men hur är det med isläget vid GKF?

    SvaraRadera
  2. Haha... ja eller hur... nej det dröjer nog ett tag till...
    Vi hade isskorpa kring bryggan men den släppte igår igen när det började snöa och bli lite varmare. Så nu är det isfritt igen.

    SvaraRadera